Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 
PDA-ra való programokat többféleképpen telepíthetünk a pda-ra, most kiválasztottam 2 gyakori módszert.


1. A telepíteni kívánt file kiterjesztése .cab, amit a pc-nk tömörített állománynak lát.

Nézzünk bele:

Kép

Ezeket a file-okat KICSOMAGOLÁS NÉLKÜL másoljuk a pda-ra.

 

 

 

 

 

 

 


Hogyan? 
A Settings, Connections, USB connection mode-ban kiválasztjuk a Mass Storage-t, majd a legördülő menüből a My storage-t.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rádugjuk a Pc-re USB kábellel. Ekkor a Sajátgépben megjelenik egy "cserélhető lemez":

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Csinálunk egy könyvtárat, (esetünkben legyen progik) ahol a telepítendő file-okat fogjuk tárolni. Ide bemásoljuk a letöltött .cab filet.

Ezután a pda-n a Programok között megkeressük a File Explorert /Intézőt.
Megnyitjuk a My storage\progik könyvtárat, majd rákattintunk a file-ra.

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Felugrik egy ablak, mely szerint a program nem hitelesített, és tényleg akarjuk-e telepíteni,
ekkor a Yes-re nyomunk, és a következő adandó alkalommal letöltjük az  "LFCertoff.cab" programot és mivel már tudjuk hogyan kell programot telepíteni, gyorsan feltesszük, hogy ezt a felugró ablakot többé ne is lássuk :)

Ekkor elindul a telepítés. A következő ablakban kiválaszthatjuk, hogy a program hova települjön. Ajánlott minden programot a My storage-ra telepíteni, ott rengeteg hely van, ellentétben a pda Main  memóriájával.( a képen Device, magyarul talán Saját eszköz? )

Kép

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  2. A letöltött file .exe kiterjesztésű
.

No itt kicsit bajban vagyunk, mert bár elég ritka, de vannak .exe file-ok amik a pda-n futtatandók. Ilyenek pl. a PPCPimbackup, Taskmanager 3.

Sok ilyen nincs, de ha a pc-n nem indul el egy pda-ra való .exe file, akkor azt valószínűleg a pda-n kell elindítani. Ez igaz fordítva is. Ha egy .exe file nem indul el a pda-n, akkor azt a pc-n kell elindítani.

Nagyobb Softwarefejlesztő cégek általában mindkét formátumban elérhetővé teszik a programjaikat. (SBP Softwarehouse, Resco, Vito)


Ha .exe filet töltöttünk le, akkor szükségünk lesz XP esetén a Microsoft Activesync 4.5-ös programra. Letölthető innen .    A setup.msi file fogja telepíteni.

Windows Vista esetén a Windows Mobil-eszközközpont 6.1-re lesz szükségünk.
32 bites Vistahoz kattints ide  
64 bites Vistahoz kattints ide

Az Activesync (továbbiakban csak AS)  lehetőséget nyújt programok telepítésére a pda-ra,
a pda-n lévő mappák tallózására, és a Microsoft Office programcsomag részét képező Outlook programmal történő szinkronizálásra (névjegyek, naptárbejegyzések, kedvencek)

Telepítés után, ha a pda-t rádugjuk a pc-re, azok az AS-en keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Ehhez a Settings, Connections-ben az USB detection Mode-ot Activesync-re kell állítani!

Elindítjuk az exe telepítőt a pc-n.

PC XP:

Kép

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 PC Vista:

Kép  

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 A pda-n ezt látjuk:

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 AS, Eszközök, programok telepítése / törlése menüpontra kattintva láthatjuk a pda-ra telepített programokat ( ha pipa van előtte, akkor jelenleg is rajta van, ha nincs akkor az a program már volt AS-en keresztül telepítve a pda-ra, így megjegyezte az AS program, bármikor újra telepíthető az exe file indítása nélkül !  Ha kivesszük a pipát a program elöl, akkor uninstallálásra kerül a pda-ról. 

Kép

Kép  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A telepített programokat a Settings, System, Remove Programs-ban tudjuk megnézni és szükség esetén eltávolítani (Uninstallálni)

  Kép